Thomas Luttikhold

Spreker, panellid

“Food (waste) for thought”

Thomas Luttikhold

 

Als tiener werkende in de horeca snapte Thomas het al niet. Eten weggooien. Hij begon Wastewatchers en is mijn zijn bedrijf sinds 2013 de grootste vijand van voedselverspilling in de food & hospitality.

Thomas Luttikhold wist vanaf jonge leeftijd al dat hij een eigen restaurant wilde. Hij heeft uiteindelijk gestudeerd om kok en later econoom te worden. Op een dag moest hij als kok het overgebleven eten weggooien en vond het enorm zonde. Na het halen van verhaal bij zijn chef begreep hij nog steeds niet waarom hij (zoveel) eten gewoon weggooide.
Toen heeft Thomas besloten om wastewatcher te worden. Dit niet bestaande beroep heeft hij gebracht tot een BV. Hij werkt nu met een team om voedselverspilling te verminderen. Met dat team heeft hij al meer dan 50.000 kilo eten gered van de prullenbak. Dat is veel, maar dat is nog steeds niet genoeg!

Thema’s:

Afval en grondstoffen (circulair, biobased economy)

Duurzaam ondernemen

Food & Agri

Gedrag en gedragsverandering

Talen:

Nederlands, Engels

Tarief:

In overleg

Rol:

Spreker, panellid