Reinier van den BergPassie
Voor mij was het weer mijn eerste passie. Als tienjarig jochie wist ik het al: later weerpresentator worden. Na middelbare school en Universiteit Wageningen was ik nauw betrokken bij de oprichting van Meteo Consult en vanaf 1989 kwam ik ook op de landelijke tv. Bij RTL4, en inderdaad, als weerpresentator. In ruim 25 jaar heb ik heel wat depressies aangekondigd op het scherm, maar nog veel meer hogedrukgebieden. Want ik ben een echte optimist. Die graag voor het avontuur en de uitdaging gaat.

Yes we can
Hoe meer kennis ik kreeg van weer en klimaat, des te dieper beet ik mij vast in de wereld van duurzaamheid. Klimaat en duurzaamheid, het heeft immers alles met elkaar te maken. Wekelijks sta ik wel ergens op een podium. Al tientallen jaren. Vroeger was het hoofdonderwerp het weer, soms in de meest extreme vormen. Tornado’s bijvoorbeeld. Ik heb heel wat tornadojachten georganiseerd in Amerika.

Tegenwoordig inspireer ik het publiek vooral op het gebied van duurzaamheid. Op welke vijf peilers kunnen we een robuust duurzaam beleid bouwen. Wat zijn de kansen en de uitdagingen. Wat is de kracht van ‘de ander te groen af zijn’.
De slotconclusie is helder: Yes we can! Daar spreek ik me graag heel duidelijk over uit.

SpeakOut
In 2014 ben ik begonnen met de start van een online tv-zender: Ecoland.tv. De missie: 24 uur per dag inspirerende programma’s uitzenden over duurzaamheid. In de breedste zin van het woord. Om middels heldere communicatie de transitie naar een duurzame en rechtvaardige samenleving en economie te versnellen. Precies om die reden ben ik ook medeoprichter van SpeakOut. Samen met Anneke wil ik met SpeakOut het beste op het gebied van sprekers over duurzaamheid zo dicht mogelijk bij u brengen. Bovendien komen al onze sprekers klimaatneutraal. Hoe meer sprekers we mogen aanbieden, des te meer bomen worden er geplant. Heldere woorden, maar ook mooie daden!